top of page
Biotech Stories, News & Events

Lisää uutisia

Bioteknologia -  kestävän biotalouden mahdollistaja
17/06/24
Bioteknologia - kestävän biotalouden mahdollistaja
DelSiTechille merkittävä lisenssisopimus globaalin lääkeyhtiön kanssa
23/05/24
DelSiTechille merkittävä lisenssisopimus globaalin lääkeyhtiön kanssa
Ruokaa mikrobien avulla, biotekniikan seuraava aalto
09/05/24
Ruokaa mikrobien avulla, biotekniikan seuraava aalto
Apua lääkeinnovaatioiden kuolemanlaaksoon
16/04/24
Apua lääkeinnovaatioiden kuolemanlaaksoon

Biovian ilmoittaa yli 50 miljoonan euron investoinnista tuotantolaitokseen Turussa, Suomessa

Biovian Oy, johtava biolääkkeisiin erikoistunut sopimuskehitys- ja valmistusorganisaatio (CDMO), ilmoittaa merkittävästä, yli 50 miljoonan euron investoinnista tuotantolaitoksensa laajentamiseksi Turussa, Suomessa.

Uuden laitoksen pinta-ala on 6 400 neliömetriä (69 000 neliöjalkaa), ja siellä on huippuluokan laitteita ja kehittynyttä teknologiaa, jotka tukevat ATMP-lääkkeiden (Advanced Therapy Medicinal Products), kuten adenovirus- ja AAV-hoitojen (adeno-assosioituneiden virusten), kehittämistä, valmistusta ja testausta. Siellä on myös omat A- ja D-luokan puhdastilat, joissa voidaan valmistaa lääkeaineita irtotavarana ja lopullisia lääketuotteita. Laajennetussa laitoksessa noudatetaan nykyisiä hyviä tuotantokäytäntöjä (cGMP), ja se täyttää sekä EU:n että Yhdysvaltojen GMP-vaatimukset, mikä takaa turvallisten, luotettavien ja vaatimustenmukaisten biolääkkeiden toimittamisen.


Investointi on strateginen siirto, jolla pyritään vastaamaan korkealaatuisten biolääkkeiden valmistuspalvelujen kasvavaan kysyntään ja vahvistamaan Biovianin asemaa biolääketeollisuuden luotettavana kumppanina. Yhdessä Biovianin nykyisen tuotantolaitoksen kanssa uudet tilat kasvattavat kokonaispinta-alan 11 500 neliömetriin (123 800 neliöjalkaa). Lisätilat täydentävät Biovianin nykyisiä tuotantolaitoksia alueella, ja ne antavat Biovianille mahdollisuuden toteuttaa laajempia virusvektori- ja mikrobiproteiinihankkeita sekä samanaikaisia valmistuskampanjoita lisäämällä kokonaistuotantokapasiteettia ja joustavuutta.


Laajennushankkeen odotetaan valmistuvan joulukuussa 2024, ja uusi laitos on täysin toiminnassa vuoteen 2025 mennessä. Investoinnin odotetaan luovan alueelle 100 työpaikkaa ja lisäävän Biovianin jo olemassa olevia työpaikkoja.

Biovianin toimitusjohtaja Antti Nieminen ilmaisi innostuksensa uudesta tuotantolaitoksesta: "Uusi tuotantolaitos vahvistaa Biovianin asemaa CDMO-alan keskeisenä toimijana, mutta myös edistää biofarmasian alan kasvua Suomessa ja ennen kaikkea tarjoaa elintärkeitä hoitoja potilaille, jotka kärsivät nykyään hoitamattomista sairauksista. Biovianin tavoitteena on helpottaa lääkkeiden nopeaa kehittämistä ja toimittamista, lyhentää asiakkaidensa markkinoille tuloaikaa ja luoda samalla miellyttävä kokemus. Uusi tuotantolaitos lisää virusvektorikapasiteettia, mutta se lisää myös kapasiteettiamme ja joustavuuttamme mikrobiproteiinien osalta. Kun uusi tuotantolaitos on toiminnassa, nykyinen kapasiteettimme muutetaan uusiin mikrobiproteiinisarjoihin. Näin ollen sekä mikrobi- että virusvektoriasiakkaat hyötyvät tästä laajennuksesta."

Comments


bottom of page