top of page
Biotech Stories, News & Events

Lisää uutisia

BioFinland-palkinto myönnetään vuonna 2024 FinVector Oy:lle 
11/04/24
BioFinland-palkinto myönnetään vuonna 2024 FinVector Oy:lle 
Kestävä biotalous edellyttää panostuksia myös biotekniikkaan
19/03/24
Kestävä biotalous edellyttää panostuksia myös biotekniikkaan
Suomalaisyhtiö Tenboron kehittää mullistavaa syöpähoitoa
06/03/24
Suomalaisyhtiö Tenboron kehittää mullistavaa syöpähoitoa
Biovian ja 3P Biopharmaceuticals yhdistävät voimansa ja perustavat 3PBIOVIANin (2)
01/02/24
Biovian ja 3P Biopharmaceuticals yhdistävät voimansa ja perustavat 3PBIOVIANin (2)

Organon ostaa Forendo Pharman - yrityskauppa lisää naisten terveyden uusiin hoitomuotoihin tähtääviä ehdokkaita.

JERSEY CITY, N.J. & TURKU, SUOMI - Organon (NYSE: OGN) ja Forendo Pharma ilmoittivat tänään, että yhtiöt ovat tehneet lopullisen sopimuksen, jonka mukaan Organon ostaa Forendon, kliinisen vaiheen lääkekehitysyhtiön, joka on keskittynyt naisten terveyteen liittyviin uusiin hoitoihin. Forendo on edelläkävijä intrakrinologian tieteenalalla, jossa sairauksiin puututaan uudenlaisella, kudosspesifisellä lähestymistavalla. Forendon johtava kliininen yhdiste on tutkittava, mahdollisesti ensimmäisen luokan suun kautta otettava 17β-hydroksisteroididehydrogenaasi tyyppi 1:n (HSD17B1) estäjä, joka on varhaisessa kliinisessä kehitystyössä endometrioosin hoidossa ja jonka mahdollista vaikutusta endometrioottisiin leesioihin arvioidaan. Endometrioosi on yleinen ja krooninen sairaus, jota esiintyy jopa yhdellä kymmenestä hedelmällisessä iässä olevasta naisesta, joka aiheuttaa vatsakipuja ja johon liittyy hedelmättömyyttä.

"Organon on sitoutunut tarjoamaan lääketieteellisesti merkittäviä naisten terveydenhuoltotoimenpiteitä ja priorisoimaan tautialueita naisten tyydyttämättömien tarpeiden perusteella. Endometrioosi on yksi tärkeimmistä painopistealueistamme", sanoo Kevin Ali, Organonin toimitusjohtaja. "Forendon osto on osoitus sitoutumisestamme rakentaa vaikuttavia hoitovaihtoehtoja naisille, joilla on tyydyttämättömiä lääketieteellisiä tarpeita."

Prekliiniset tutkimukset viittaavat siihen, että Forendon johtava kliininen tutkimusyhdiste FOR-6219 estää vähävaikutteisen estronin muuntumisen erittäin voimakkaaksi estradioliksi endometrioottisissa leesioissa ex vivo. Tämä tutkittava yhdiste eroaa nykyisin saatavilla olevista hoidoista, koska se voi mahdollisesti vaikuttaa paikallisesti kohdekudoksissa vaikuttamatta systeemisiin hormonitasoihin. Tämä potentiaalisesti selektiivinen aktiivisuus mahdollistaa sen arvioinnin endometrioosin pitkän aikavälin hoitovaihtoehtona. Endometrioosin pitkäaikaisia hoitovaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä hyväksytty. FOR-6219 on siirtymässä vaiheen 2 kliiniseen kehitystyöhön.


Forendon valmisteilla on myös prekliininen ohjelma, joka kohdistuu munasarjojen polykystiseen oireyhtymään (PCOS), joka on yksi naisten yleisimmistä terveysongelmista ja johon liittyy usein aineenvaihduntahäiriöitä, hyperandrogenismia ja hedelmättömyyttä. Koska PCOS:n hoitoon ei ole tällä hetkellä hyväksyttyjä hoitoja, tämä on Organonille toinen ensisijainen sairausalue.


Forendon toimitusjohtaja Risto Lammintausta korosti kaupan merkitystä:


"Tämä on Forendolle loistava tilaisuus yhdistää voimansa suuremman organisaation kanssa, joka kykenee nopeuttamaan innovatiivisten tuoteaihioidemme kehittämistä keski- ja myöhäisvaiheen tutkimuksissa ja, kun ne on hyväksytty, saattamaan tuloksena syntyvät lääkkeet endometrioosista ja PCOS:stä kärsivien potilaiden saataville maailmanlaajuisesti. Prekliinisten tietojen perusteella uskomme, että uudet hoitomekanismimme ovat lupaavia terapia-alueilla, joilla potilailla on tällä hetkellä rajalliset vaihtoehdot."

Kaupan vastike sisältää 75 miljoonan dollarin ennakkomaksun, noin 9 miljoonan dollarin suuruisen Forendon velan haltuunoton, maksuja tiettyjen kehitystyön ja sääntelyn virstanpylväiden saavuttamisen yhteydessä enintään 270 miljoonan dollarin suuruiset maksut ja enintään 600 miljoonan dollarin suuruiset kaupalliset virstanpylväsmaksut, jotka voivat yhteensä olla 954 miljoonaa dollaria. Kaupan toteutuminen edellyttää Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act -lain (Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act) mukaista tarkastelua ja muita tavanomaisia ehtoja. Kaupan odotetaan toteutuvan joulukuussa 2021.


Organonista

Organon

Organon on maailmanlaajuinen terveydenhuoltoalan yritys, joka on syntynyt Merckin (NYSE: MRK), joka tunnetaan nimellä MSD Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella, spin-off-yrityksenä ja joka keskittyy naisten terveyden parantamiseen koko elämänsä ajan. Organonilla on yli 60 lääkettä ja tuotetta useilla eri terapia-alueilla. Organonin lisääntymisterveysportfolion johdolla sekä laajenevan biosimilaariliiketoiminnan ja vakiintuneiden lääkkeiden vakaan franchising-toiminnan ansiosta Organonin tuotteet tuottavat vahvaa kassavirtaa, joka tukee investointeja tuleviin kasvumahdollisuuksiin naisten terveyden alalla. Lisäksi Organon etsii mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä sellaisten biolääketieteellisten innovaattoreiden kanssa, jotka haluavat kaupallistaa tuotteitaan hyödyntämällä sen laajuutta ja läsnäoloa nopeasti kasvavilla kansainvälisillä markkinoilla.


Organonilla on maailmanlaajuinen toiminta-alue, joka palvelee ihmisiä yli 140 markkinalla, maailmanluokan kaupalliset valmiudet ja noin 9 000 työntekijää. Organonin pääkonttori sijaitsee Jersey Cityssä, New Jerseyssä.


Saat lisätietoja osoitteesta http://www.organon.com ja voit olla yhteydessä meihin LinkedInissä ja Instagramissa.


Organonin tulevaisuutta koskevat lausumat


Lukuun ottamatta tässä tiedotteessa esitettyjä historiallisia tietoja, tämä uutistiedote sisältää "tulevaisuutta koskevia lausumia" Yhdysvaltain vuoden 1995 Private Securities Litigation Reform Act -lain safe harbor -säännösten tarkoittamassa merkityksessä, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, lausumat johdon odotuksista, jotka koskevat Organonin Forendon-yritysostoa ja FOR-6219:n potentiaalia tulla pitkäaikaiseksi hoitovaihtoehdoksi endometrioosiin.


Tulevaisuutta koskevat lausumat voidaan tunnistaa sanoista kuten "odottaa", "potentiaalinen", "aikoo", "ennakoi", "suunnittelee", "uskoo", "pyrkii", "arvioi", "tulee" tai sanoista, joilla on vastaava merkitys. Nämä lausumat perustuvat Organonin johdon tämänhetkisiin uskomuksiin ja odotuksiin, ja niihin liittyy merkittäviä riskejä ja epävarmuustekijöitä. Jos taustalla olevat oletukset osoittautuvat virheellisiksi tai riskit tai epävarmuustekijät toteutuvat, todelliset tulokset voivat poiketa olennaisesti tulevaisuutta koskevissa lausumissa esitetyistä. Riskejä ja epävarmuustekijöitä ovat muun muassa seuraavat: mahdollisuus, että jokin Organonin Forendon hankinnan odotetuista hyödyistä ei toteudu tai ei toteudu odotetussa ajassa; riski, että Forendon integrointi viivästyy olennaisesti tai on odotettua kalliimpaa tai vaikeampaa; ehdotetun yrityskaupan toteuttamisen ehtojen täyttymättä jääminen tai yrityskaupan toteuttamatta jääminen jostain muusta syystä; mahdollisuus, että FOR-6219:stä ei tule pitkäaikaista hoitovaihtoehtoa endometrioosin hoidossa; yleiset teollisuuden


Tietoja Forendosta


Forendo on edelläkävijä intrakrinologisen tieteen muuntamisessa ensiluokkaisiksi terapeuttisiksi ratkaisuiksi. Intrakrinologian avulla lääkärit voivat puuttua sairauksiin ennennäkemättömällä kudoskohtaisella tasolla. Forendon johtavaa kliinistä yhdistettä endometrioosin hoidossa arvioidaan sen mahdollisen vaikutuksen vuoksi endometrioottisiin leesioihin, jotka ovat merkittävä tyydyttämätön tarve. Yhtiön toinen ohjelma kohdistuu munasarjojen monirakkulatauti-oireyhtymään (PCOS), johon ei tällä hetkellä ole hyväksyttyjä hoitomuotoja. Naisten terveysohjelmien lisäksi Forendolla on strateginen yhteistyö Novartisin kanssa, jossa hyödynnetään Forendon ainutlaatuista HSD17B-alustaa kroonisissa maksasairauksissa. Forendon pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja sen taustalla ovat Novo Seeds, Karolinska Development, Innovestor, Novartis Venture Fund, M Ventures, Vesalius Biocapital III Partners ja Sunstone Life Science Ventures. Lisätietoja on osoitteessa www.forendo.com.

Comments