top of page
Biotech Stories, News & Events

Lisää uutisia

Ruokaa mikrobien avulla, biotekniikan seuraava aalto
09/05/24
Ruokaa mikrobien avulla, biotekniikan seuraava aalto
Apua lääkeinnovaatioiden kuolemanlaaksoon
16/04/24
Apua lääkeinnovaatioiden kuolemanlaaksoon
BioFinland-palkinto myönnetään vuonna 2024 FinVector Oy:lle 
11/04/24
BioFinland-palkinto myönnetään vuonna 2024 FinVector Oy:lle 
Kestävä biotalous edellyttää panostuksia myös biotekniikkaan
19/03/24
Kestävä biotalous edellyttää panostuksia myös biotekniikkaan

BioFinland-palkinto myönnetään vuonna 2024 FinVector Oy:lle 


Suomen Bioteollisuus ry haluaa palkinnolla antaa tunnuksen merkittävälle ja pitkäjänteiselle Suomessa tehdylle lääketuotannon kehitystyölle. FinVector Oy saavutti vuonna 2022 merkittävän virstanpylvään kun sen kehittämä uusi ja ensimmäinen laatuaan maailmassa oleva viruspohjainen geeniterapialääke Adstiladrin®, jolla hoidetaan pinnallista virtsarakon syöpää, sai Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n hyväksynnän.
FinVector Oy on kansainvälisesti tunnettu biolääkealan yritys, joka valmistaa viruspohjaisia geeniterapialääkkeitä. Vuonna 1993 silloisesta Kuopion yliopistosta maailmalle ponnahtanut yritys on alansa edelläkävijä yli 30 vuoden kokemuksella cGMP-lääketuotannosta. FinVectorin toiminta on keskittynyt Kuopion Savilahteen työllistäen jo lähes 500 eri alan ammattilaista yli 50 eri maasta. FinVector on osa kansainvälistä Ferring Ventures -konsernia. Ferring on investoinut täsmälääkkeen kehitykseen yli 600 miljoonaa euroa, josta yli puolet on kohdennettu Suomeen ja Kuopioon.


Täsmälääkkeiden kehittäminen tulee mullistamaan erilaisten vakavien sairauksien hoidon. FinVectorin käyttämät adenoviruspohjaiset geeniterapialääkkeet tulevat luomaan tehokkaita hoitoja moniin nykyisellään parantumattomiin sairauksiin. Yritys on kasvanut viime vuosina nopeasti. Kalenterivuoden 2023 aikana FinVectorille palkattiin 171 uutta työntekijää. Kahden vuoden takaisiin lukuihin nähden, työntekijöiden määrä on tuplaantunut.


Yhtiön uusi nelikerroksinen ja 25,000 neliömetrin kokoinen tuotantoyksikkö, Finport, tulee olemaan yksi maailman suurimmista geeniterapeuttisten lääkkeiden tuotantoyksiköistä. Rakennus on valmistumaisillaan ja aloittaa täysimittaisen toimintansa seuraavan kahden vuoden sisällä. Tuotannon lisäksi uudessa rakennuksessa on varasto-, laboratorio- ja toimistotiloja. Rakennuksessa käytetään uusiutuvia energiaratkaisuja, kuten maalämpö- ja aurinkoenergiaa. Lisäksi FinVector hakee uudelle yksikölleen rakentamisen kestävän kehityksen LEED-ympäristösertifikaattia.

"Olemme erittäin otettuja saadessamme tämän arvostetun palkinnon. Tämä on osoitus monien ihmisten omistautumisesta ja vuosien kovasta työstä Kuopion alueella. Palkinnon myötä jatkamme työtämme parantaa ihmisten elämänlaatua ja antaa heille uutta toivoa tieteen avulla”, sanoo FinVector Oy:n toimitusjohtaja Matthias Krieger.
"FinVector Oy on kehittänyt Suomessa pitkäjänteisesti uutta teknologiaa, joka saavuttanut myös maailmanlaajuisesti kaupallista menestystä. Näillä perusteilla Suomen Bioteollisuus ry:n hallitus valitsi FinVector Oy:n BioFinland-palkinnon voittajaksi”, sanoo Suomen Bioteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Kekki.   

Suomen Bioteollisuus ry:n ja Suomen Messusäätiön BioFinland-palkinto myönnetään joka toinen vuosi suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt bioalan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote, tai joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja kansainvälistä näkyvyyttä.


Palkinto jaetaan ChemBio Finland -tapahtumassa 10.4.2024 Messukeskuksessa ja sen suuruus on 5 000 €. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.


Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Aku Kukkola, FinVector Oy, media@finvector.com

Toimitusjohtaja Alexandra Peth, Suomen Bioteollisuus ry, tel: 043 825 9505

 


Comentários


bottom of page